Företagsfotograf

Oavsett anledningen till att företaget behöver en fotograf är det viktigt att hitta rätt fotograf för jobbet. Kanske behövs en fotograf för ett stort event eller nya personalkort, anlita då en porträttfotograf Stockholm. Se till att fotografen redan har erfarenhet inom företag då det är en helt annan sak än att ta foton under till exempel ett bröllop.

Steg 1 – hitta stilen företaget är ute efter

Som alla företag, har säkerligen även ditt företag en egen stil. Kanske är det dokumentära foton du är ute efter eller roliga, ljusa foton för ett event. Du hittar fotografens egna stil genom att se över fotona på fotografens hemsida. Att hitta en fotograf Stockholm med företagets stil är egentligen en lätt match!

Steg 2 – en röd tråd

Om fotona senare ska publiceras för att promota företaget är det bra om det finns en röd tråd som binder ihop alla foton. Ta upp detta med fotografen du väljer och se till att de har erfarenhet inom området. En fotograf Stockholm med erfarenhet borde veta vad som gäller i dessa situationer.

Steg 3 – personkemi

Även om det är ett företag som ska fotograferas är det viktigt att personkemin fungerar. Under eventet eller någon annan aktivitet som ska fotograferas vill du som chef kunna koppla av och inte behöva övervaka fotografen hela dagen. Gå igenom allt i god tid innan och se till att fotografen förstår vad du är ute efter.

Steg 4 – under fotograferingen

Om det är så att företaget bokat in en fotograf Täby för en heldag får du räkna med att även fotografen behöver något att äta och dricka under dagen. Visst kan fotografen själv ta med sig både mat och dricka. Men pauser måste vara inplanerade redan innan. Gör upp ett schema med fotografen som ni båda känner er bekväma med!

Boka din företagsfotograf redan idag!