Genomgång av skönhetsbehandlingar

Finns det skönhetsbehandlingar eller kirurgiska ingrepp du har funderat på men kanske vill veta mer om innan du bestämmer dig? Då har du kommit helt rätt. Här kommer vi lista några vanliga och populära ingrepp och behandlingar som görs på klinik. Med rätt information och kunskap kan du förmodligen kunna ta ett beslut. Men det viktigaste är att du bokar en tid med din klinik för en konsultation först. Då kommer ni gå igenom hur allt kommer gå till samt vad som är viktigt att tänka på för dig i efterhand. Det kan vara allt från att undvika träning en viss tid eller att behöva anpassa sig på andra sätt i vardagen.

Pann- och ögonbrynslyft

Ögonbrynslyft eller pannlyft görs ofta för att vrida tillbaka klockan några år och för att förstärka vissa karaktäristiska drag. För som vi alla vet är ansiktet det som syns först när vi möter en människa och då är det inte helt ovanligt att vilja försköna sitt utseende lite. Ett pann- och ögonbrynslyft har oftast inga komplikationer och återhämtningstiden efteråt är förhållandevis väldigt kort.När det är dags för operationen kommer du att få träffa din narkosläkare och en plastikkirurg för att gå igenom hur dagens upplägg kommer att se ut. Här kommer ni även att ta bilder på ansiktet för att använda som referens under själva operationen. Dels är det bra för läkarna att ha det men det kan även vara kul för dig att se skillnaden efteråt sen.

Fillers i käklinjer

Just fillers i käklinjer görs på den som önskar en mer markerad käklinje än vad personen kanske har idag. Det är en vanlig behandling idag och det går både att omforma och markera käklinjerna på ett sätt som gör att du får skarpare ansiktsdrag än tidigare. Det här är ett bra alternativ för den personen som upplever att sitt ansikte är asymmetriskt. Den här typen av ingrepp/behandling kan ses som en slags ansiktskonturering. Till skillnad från permanenta ingrepp kommer din käkfiller hålla i ca 2 år, så resultatet är lågvarigt men inte permanent. Går att jämföra med läppförstoring med fillers som håller i ca 6 månader.

Fettransplantation

Att göra en fettransplantation är vanligt att göra när en har blivit äldre och tappat volym på vissa delar av kroppen. Det kan vara på områden som till exempel bröst, mage eller ansikte. När ingreppet har gjorts kan du dock uppleva att andra delar av kroppen bli större, som till exempel lår eller höfter. Det beror på att det samlas fettvävnad på dessa ställen.

Att utföra en transplantation av fett går till som så att plastikkirurgen tar ditt kroppsfett från ett utvalt ställe på kroppen och förflyttar det till ett annat område. På så vis kommer du bli av med det oönskade fettet på ett visst ställe och får istället mer volym på ett annat. Det här gör att resultatet blir väldigt snyggt och naturligt. Vanligaste områden som fettransplantation görs på är ansikte, bröst och rumpa. Det här är även ett ingrepp som går att kombinera med till exempel ansiktslyft eller ögonplastik om du skulle vilja önska det.

Vampyrmetoden

PRP behandling, även kallat Vampyrmetoden går ut på att utvinna plasma från blodet och sedan injicera på utvalda ställen på kroppen. Med PHP används den läkande kraften i din egna kropp till att naturligt förbättra hudens struktur. PRP behandlingen stimulerar nybildning av kollagen i huden och ökar även blodtillförseln i det behandlade området. Det här leder till att din hud kommer få en ungdomlig och spänstig hud full av lyster. Strukturen förbättras och problem som rynkor och akneärr jämnas ut. Det är även en effektiv metod mot håravfall och bristningar.