Lyft hemmet med en nyrenoverad trappa

Något som verkligen drar ner intrycket av ditt hem är slitna trappor inomhus. Det spelar ingen roll hur mycket vård och omsorg du ger resten av ditt hem om du lämnar trappan åt sitt eget öde. Oavsett om du har en trappa med matta eller inte behöver den renoveras ibland.

Renovera trappa på egen hand eller inte?

Att renovera en trappa tar tid och energi oavsett hur du gör. Du som gärna vill ta på dig ett hemmaprojekt kan lätt klara av att renovera trappan på egen hand. Ha dock i åtanke att det tar tid att slipa och behandla hela trappan.

Många väljer att anlita hjälp för en trapprenovering just för att det tar tid och är rätt omständligt att göra. Dessutom säkerställer du att din trapprenovering Göteborg utförs korrekt genom att anlita en firma för jobbet.

Olika behandlingar

Det finns många olika sätt att behandla trä, så även en trappa. Förutsatt att du inte vill lägga in en matta i trappan har du dessa alternativ att välja mellan.

  • Du kan behandla trappan med såpa. Det här gör du genom att skura golvet med såpa otaliga gånger det första året. Resultatet är en trappa med naturligt utseende.
  • Om du däremot väljer att olja trappan när din trapprenovering är utförd bör du vara medveten om att du måste underhålla trappen minst en gång om året. Olja lyfter fram träets naturliga ådringar på ett vackert vis.
  • Är du ute efter en trappa utan underhåll är det lack du bör välja. Lacket lägger sig ovanpå träet och skyddar det effektivt mot slitage. Dessutom kan du välja bland olika varianter för att få fram ett mörkt, ljust, blankt eller matt resultat.
  • Den behandling som är populärast just nu är hårdvaxolja eftersom den är slittålig som lack och lyfter fram träets naturliga ådring som olja. Dessutom behöver du inte underhålla hårdvaxolja som vanlig olja.